12 decembrie 2008

The baba did it

O fata pe care o stiam vag a fost gasita spanzurata. Anchetatorii din Suceava afirma ca exista dubii si e posibil sa nu fi fost o sinucidere.
Hmm...
Sa vedem ce se stie. Era legata la maini. Atarnata la vreo 5-6 m inaltime(depinde de sursa). A, si fusese vazuta de o baba in vreme ce era luata pe sus de doi handralai.
Cum ar functiona o sinucidere in acesti parametri? Elemenatary, my dear Watson! Cei doi aflasera de planurile ei autodistructive si incercau s-o convinga sa renunte. Pentru o discutie mai convingatoare, au ales ceea ce in presa este numit parcul Sipote. De fapt, e o zona pe care orice sucevean cu scaun la cap o evita la ore tarzii. Iritata de insistenta lor, tanara i-a batut si a reusit sa fuga. Dupa ce a pus o distanta sigura intre ea si cei doi urmaritori, si-a curatat pantofii cu toc de noroi, s-a catarat in copac la 6(sau 5) metri inaltime(fiind o Miss, avea o conditie fizica de invidiat, deci performanta e perfect explicabila) si-a legat mainile, a legat funia de o creanga mai groasa si si-a dat drumul in gol. Aici exista dubii in legatura cu momentul in care si-a legat mainile. E posibil sa o fi facut inainte sa se urce in copac, sau e posibil s-o fi legat cei doi binevoitori. Sau, de ce nu, e posibil sa fi iesit asa din casa. deci varianta sinuciderii e perfect credibila. Mai ramane sa se gaseasca un jeg de medic legist care s-o confirme. Pentru ca, am aflat recent, sunt foarte vanate posturile de medici legisti. Sunt foarte banoase. Cand mi-a explicat cineva ce magarii se intampla acolo, mi s-a lamurit si o chestie care ma nelamurea acum cativa ani. era vorba pe atunci de cateva recalculari succesive ale unei alcoolemii, pana la iesirea din zona penala a unui dobitoc cu nume care facuse un accident.
Dar, serios vorbind, nu e treaba mea sa arat pe cineva cu degetul. Nici n-as avea cum. Nu am vazut nimic. Depinde de onestitatea celor care vor desfasura ancheta. Daca se dovedeste supozitia mea cu sinuciderea o sa-mi cumpar o arma de foc, pentru ca daca, desi e putin probabil, voi fi si eu sinucis intr-o zi sa am posibiliatea sa tranform circul intr-o sinucidere de grup.
Nu despre asta vroiam sa vorbesc. Vroiam sa vorbesc despre comentariile pe care le lasa pe internet cititorii editiilor online a principalelor ziare sucevene. Marea majoritate acuza baba. Pentru ca e si o baba la mijloc, ea a vazut cum tanara era dusa cu forta spre parc. Iar faptul ca plangea si se impotrivea nu i-a dat de gandit. Majoritatea se arata socati de lipsa de spirit civic a senilei cetatene. Uita de cate ori intoarcem cu totii capul de frica. Si o facem. suntem romani. Nu trebuie sa ne fie rusine. Nu ne pasa, pentru ca nici celor in belea nu le-ar pasa. Astia suntem, asa ne-a facut istoria, e greu de crezut ca ceva ne va schimba. de fapt, nu e numai vorba de noi. In cam toata lumea e la fel. Daca nu exista o politie pe care sa ne putem baza, lucrul asta va continua.
Totusi in mijlocul acestui val de cetateni revoltati, exista o voce care tipa dupa justitie. O voce absolut cretina : "NU CRED CA A AVUT PUTEREA SA URCE IN COPAC 6 METRI. NU SE LEAGA. SPER CA DOAMNA SA AIBA CU.RAJ SI SA SPUNA TOT LA POLITIE. MEDICII LEGISTI SA ISI FACA DATORIA SI SA "CONSTATE" DACA A FOST VIOLATA INAINTE."
Daca nu e cineva care stie mai multe ca restul, atunci sigur e un obsedat sexual care abia asteapta sa afle ca Diana a fost si violata. Sigur sta acum in camera lui la net, cu televizorul aprins si asteapta acest detaliu. Moare sa stie ca ca una care nici nu l-ar fi observat pe strada si primit "pedeapsa".

Niciun comentariu: