01 martie 2009

melissa panarello

când era puştoaică s-a gândit că se pot face o gramadă de bani publicându-şi aventurile sexuale. Şi a avut dreptate. Cartea, tradusă la noi "Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani", dar care se cheamă altfel, este un bildungsroman al unei fete care, în cautarea iubirii adevărate, se culcă cu oricine şi oricâţi i-o cer. Ba mai e şi violată la un moment dat, oarecum. Adică dacă una agaţă pe unul şi la el acasă se răzgândeşte după ce l-a întărâtat toata seara tot viol e, nu? Scenele, cam şocante pentru vârsta ei, au dat naştere suspiciunilor că autorul ar fi altcineva. În fine, până la urmă o abureşte unul de care se îndrăgosteşte. Băiat deştept. După ce i-a auzit aventurile, sau cât i-o fi spus din ele, în cazurile astea mărturisirile ar trebui privite circumspect, în loc să-i spună ceea ce desigur îi statea pe limbă, adică, fato ce bagaboantă eşti, o ia cu binişorul şi-i declară că pentru el e o femeie care a avut curajul să trăiască extrem de mult şi intens şi că o admiră pentru asta şi că el o iubeşte pentru cine e ea, nu pentru trecutul ei. Hmm... cartea se termină într-o notă optimistă, deci probabil că melissa a preferat să sara partea în care el i-a dat papucii după ce a tamponat-o. Recomandabilă tututor târfelor care se trezesc într-o dimineaţă cu chef de o revelaţie

11 comentarii:

miclowan spunea...

cred ca
am indoieli
imi e greu sa cred ca acea carte a fost scrisa se o pustoaica
de fapt era o serie de gen si la noi, aici, in Romania

Anonim spunea...

nu
aia era copiata dupa alte carte
una era scrisa de o tarfa sub pseudonimul belle de nuit
iar cealalta belle de jour
desigur, amandoua au fost probabil scrise de niste cartaresti, unu de la noi, unu din anglia

Anonim spunea...

nu ma refeream la cazul de care aduci vorba

ma refeream la o serie de gen, vazui prin librarii, colectii de cartulii vulgare

Anonim spunea...

bildungsroman, clar...

Anonim spunea...

eu nu cred ca a fost scrisa de altcineva. este o carte pe care am inteles-o mult mai bine si mai profund decat toate celelalte sute de carti citite. exista oameni cu astfel de vieti chiar si la varste pe care unii le-ar considera fragede, dar daca te-ai uita in ochii lor ai vedea ca sunt batrani, " prea batrani pentru un astfel de corp" ( arsene lupin ).
comentariu venind chiar din partea unei fete de 16 ani care are o viata chiar " mai fututa" ca cea a melissei.

Anonim spunea...

o chestie ciudata si amuzanta este faptul ca se pare ca am talent la scris, dupa cum mi-a spus multa lume. am scris proza si voi mai scrie in continuare, dar nu cred ca imi voi dezvalui vreodata viata in format de jurnal, mai ales nu pentru un public imatur ca romania, care abia a descoperit ce inseamna sexualitatea. editura trei a scos o carte cu tenta erotica care a avut un succes enorm la publicul care abia se obsinuia sa citeasca despre sex intr-o carte si nu o revista porno. apoi au urmat multe alte carti dupa, ieftine si proaste dar care prind la romani care se pare ca se prostesc tot mai mult pe zi ce trece.acum nu numai televiuziunea transmite emisiuni proaste si muzica comerciala ce promit sa te trasforme intr-un tampit iremediabil in cativa ani, nu, acum si literatura a inceput sa fie intinata fiindca merge zicala " what the people want is what the people get" si intr-un mod twisted si pervers romania vrea prostie, cat mai multa.

Anonim spunea...

apropo... nici tu nu ai inteles a shit din cartea asta, ca mai toti romani prosti si invaluiti intr-un nor dens de ignoranta nu ai ramas cu nimic decat cu partea despre sex. exact ce spuneam mai sus...asta daca ai priceput. cheers!

Anonim spunea...

parerea mea este ca esti cam ignoranta!nu poti citi dincolo de cuvinte.e o carte de autoanaliza pana la urma.si evident ca a fost scrisa de ea .e asa de greu de crezut ca unii oameni chiar au sentimente si inteligenta necesara de a-si analiza viata?

Anonim spunea...

cam tarziu apare si comentariul meu, insa doar acum am descoperit bloggul. am citit cartea si am vazut si filmul (care nici nu se compara cu cartea). eu cred tot ce scrie in carte. daca nu ar fi trecut prin acele situatii, nu ar fi pputut sa descrie atat de bine sentimentele pe care le-a trait in acele momente. vreau neaparat sa precizez faptul ca nu e nicidecum o curva. faptul ca s-a comportat astfel are o explicatie psihologica/spirituala. in adancul sufletului ei isi dorea sa fie iubita. credea ca doar asa poate obtine iubire. aceste comportamente se datoreaza mai multor cauze (traume din copilarie, karma etc.). cert este ca nu avem dreptul de a judeca pe nimeni pentru ca fiecare avem propria cruce. iar faptul ca a facut publica aceasta carte denota un mare curaj. stia foarte bine la ce va fi expusa, dar nu au interesat-o opiniile celor din jur. a stiut ca cei carora le pasa de ea, nu o vor abandona.

Anonim spunea...

Am citit si eu cartea, e geniala! Criticile tale sunt dominate de prostie.

Anonim spunea...

Am citit si eu cartea, e geniala! Criticile tale sunt dominate de prostie.